ΜΙΛΕΜΑΝΟ

They call it danceI call it life!

Καλωσήρθατε στον κόσμο του «Μιλεμάνο» ΤΕΧΝΗ & ΠΑΙΔΙ. Το Μιλεμάνο πραγματοποιεί βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα – παραστάσεις σε σχολεία,  σχολές χορού,  κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, κ.α. Έρχεται στον χώρο σας και τον μεταμορφώνει με τα πλούσια σκηνικά και αξεσουάρ της , σε χώρο δημιουργίας και δράσης. Επίσης, το« Μιλεμάνο» συμμετέχει σε εποχιακές –  θεματικές  δράσεις, εργαστήρια , βιβλιοπαρουσιάσεις κ.α. σε δήμους , φεστιβάλ , διάφορες διοργανώσεις , έχοντας  πάντα ως  γνώμονα το παιχνίδι και την ελεύθερη δημιουργία του παιδιού .

Η ομάδα του « Μιλεμάνο» πλαισιώνεται από έμπειρους εκπαιδευτικούς, νηπιαγωγούς, θεατρολόγους, δασκάλους χορού και εικαστικούς , όπου στόχος τους είναι να φέρουν τα παιδιά κοντά στον κόσμο της τέχνης μ’ ένα βιωματικό τρόπο.

Τέλος, διοργανώνει   εκπαιδευτικά σεμινάρια , όπου απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς , παιδαγωγούς,  χοροδιδασκάλους , κ.α. Τα σεμινάρια αυτά έχουν σκοπό την διερεύνηση των εκπαιδευτικών μεθόδων μέσα από το παιχνίδι.

6

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΟΡΕΤΣΗ

Είμαι η Αφροδίτη Κορέτση και από τεσσάρων χρονών ξεκίνησα δειλά δειλά τα πρώτα μου  βήματα στο χορό. Η αγάπη μου γι’ αυτόν με οδήγησε στην απόφαση να σπουδάσω χορό και να γίνω επαγγελματίας χορεύτρια και δασκάλα χορού. Έτσι ,το 2011 αποφοιτώ από  την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Νίκη Κονταξάκη» – Νικολέττας Μπακάλη. Επίσης, το 2016 αποφοιτώ από  το Ανώτατο Τεχνολογικό  Ίδρυμα Αθήνας του τμήματος Νοσηλευτικής με ειδίκευση πάνω στην διαπολιτισμική νοσηλευτική.

Εργάζομαι ως καθηγήτρια μπαλέτου , σύγχρονου και δημιουργικού χορού τα τελευταία δέκα χρόνια. Η ανάγκη μου, όμως  για ανάπτυξη μεθόδων διδασκαλίας με οδήγησαν στο μονοπάτι του θεατρικού παιχνιδιού.

9

Έτσι το 2018 αποφοίτησα από το τριετές Εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού και παιδαγωγικής του θεάτρου, «Θέατρο της Ημέρας» με την μέθοδο «Λάκη Κουρετζή».

Από το 2016 μέχρι και σήμερα, συμμετέχω σε εκπαιδευτικά βιωματικά προγράμματα σε σχολεία όλων των βαθμίδων ως βασική εμψυχώτρια. Ενώ παράλληλα συμμετέχω σε θεατρικές παραστάσεις με γνώμονα το θεατρικό παιχνίδι και το παιδί.  « Η Λία και η τελεία», « Το μωρό των πέντε αισθήσεων», « Το ταξίδι των συναισθημάτων», « Η Αλίκη στην χώρα των συναισθημάτων», « Το ξωτικό και ο Καλικάντζαρος» είναι ορισμένες από τις θεατρικές παραστάσεις που έχω συμμετάσχει.

Το 2018 γράφω το δικό μου εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο « Μια Ελλάδα Φως -Ολυμπιακοί Αγώνες» , όπου παίζεται σε νηπιαγωγεία και δημοτικά  όλης της Αττικής .

Παρατηρώντας όλα αυτά τα χρόνια μέσα από τις ομάδες μου, ότι τα παιδιά δυσκολεύονται  να εκφραστούν ελεύθερα , μου δημιουργείται η ανάγκη να πειραματιστώ στον τρόπο διδασκαλίας μου. Έτσι, επηρεασμένη   από το θεατρικό παιχνίδι  , προσθέτω στις διδασκαλίες χορού μου παιχνίδια ρόλων, αυτοσχεδιασμούς, αντικείμενα, ψυχοκινητικά παιχνίδια κ.α. δίνοντας  στο « παιδί» την ευκαιρία  να εκφραστεί ελεύθερο  χωρίς τον φόβο της κριτικής και της απόρριψης. Έτσι, όταν το παιδί αποκτήσει εμπιστοσύνη για τον εαυτό του είναι σε θέση να κατακτήσει και την τεχνική του χορού.

Επίσης είμαι απόφοιτη του μεταπτυχιακού προγράμματος των ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής στην  «Παιδαγωγική και  διδασκαλία του χορού».

Από το 2012 έως και σήμερα συμμετέχω στην αφή και παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας ως ιέρεια σε θερινούς και χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Έχω κάνει έρευνες πάνω στον χορό και τις έχω παρουσιάσει  στο «Δεύτερο Συνέδριο Χορού , Αθλητικού τουρισμού  και Αναψυχής», όπου διεξήχθη  στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Έχω συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε σεμινάριο υπό την αιγίδα της ΚΕΔΑ του Δήμου Αμαρουσίου  με τίτλο « Χορός σε προ-νηπιακές και νηπιακές ηλικίες την περίοδο του Covid-19». Επίσης, συμμετείχα ως εισηγήτρια στο σεμινάριο του Nationals Dance Greece με θέμα: Σωματικό θέατρο, χορός, αυτοσχεδιασμός. Το 2021 διεξήγαγα ένα σεμινάριο για χορογράφους , χορευτές και εκπαιδευτικούς με τίτλο « Δημιουργία Χορού και αυτοσχεδιασμού μέσα από το θεατρικό Παιχνίδι»

 Ο σεβασμός και η αγάπη μου  για το παιδί με οδήγησε στην δημιουργία της δικής μου καλλιτεχνικής ομάδας «μιλεμάνο» τέχνη &παιδί  ,όπου διεξάγει καλλιτεχνικές δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχολεία, ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς , συλλόγους ,σχολές χορού κ.α. Στον κόσμο του «μιλεμάνο» το παιδί μπορεί και εκφράζεται ελεύθερα,  μιλάει χωρίς φόβο, παίζει χωρίς περιορισμούς  ,  συνεργάζεται  με σεβασμό και θα  αποκτά εν συναίσθηση . Μα πάνω απ’ όλα μαθαίνει  ν’ αποδέχεται  τον εαυτό του και να τον αγαπά , με όλες τις τέλειες, ατέλειες του.

 

 Μην ξεχνάς: 

«Υπερασπίσου το παιδί , γιατί αν γλιτώσει το παιδί, τότε υπάρχει ελπίδα».