-Μιλεμάνο; Πρώτη φορά ακούω αυτή την λέξη.

Είναι ιταλική; Όχι δεν είναι.

-Αλήθεια τι σημαίνει;

Αυτές είναι οι πρώτες ερωτήσεις που ακούω όταν λέω το όνομα της ομάδας μου . Η αλήθεια είναι πως για κάποιους δεν σημαίνει τίποτα, για μένα όμως σημαίνει πολλά.

Μονάχα μία λέξη «μιλεμάνο» κρύβει μέσα της, μνήμες, μυρωδιές , γεύσεις, αισθήσεις , συναισθήματα, παραμύθια, κ.α.

Σαν παιδί μιλεμάνο αποκαλούσα τις καραμέλες που με φίλευε η γιαγιά μου όταν πήγαινα στο σπίτι της. Καραμέλες ζαχαρωτές που ποτέ δεν έτρωγα μόνο μία. Ήξερα μάλιστα και που θα τις έβρισκα στο ξύλινο ντουλάπι της κουζίνας αριστερά. Πόσα συναισθήματα; Πόση χαρά μπορεί να κρύβει μία καραμέλα;

Ο καιρός πέρασε και μεγάλωσα και μιλεμάνο έχω να φάω από τότε που έχασα την γιαγιά μου. Μεγαλώνοντας όμως, συνειδητοποίησα πως κανείς δεν με διόρθωσε για το «λάθος μου» ( που αντί για καραμέλα, έλεγα μιλεμάνο),αλλά ίσα ίσα η γιαγιά μου, οι γονείς μου και τα μεγαλύτερα αδέρφια μου  όχι μόνο το δέχτηκαν ,αλλά καθιέρωσαν αυτή την λέξη « μιλεμάνο» στην οικογενειακή μας διάλεκτο. Στην πραγματικότητα, όμως αποδέχτηκαν εμένα, όπως ακριβώς είμαι.

Έτσι μεγαλώνοντας συνειδητοποίησα πως το μιλεμάνο είμαι εγώ . Μιλεμάνο είναι τα πιστεύω μου. Μιλεμάνο για μένα σημαίνει δημιουργία, αποδοχή , αγάπη, αυθορμητισμός, εν συναίσθηση , τέχνη, παιδί , χορός , ελευθερία έκφρασης, αυτενέργεια, παιχνίδι κ.α.

Έτσι έβαλα το δικό μου λιθαράκι στον κόσμο αυτό και δημιούργησα το «μιλεμάνο» τέχνη & παιδί.

Όπου το παιδί στον κόσμο του μιλεμάνο δεν κρίνεται, αλλά ίσα ίσα του δίνεται η δυνατότητα να εκφράζεται ελεύθερα , ν' αποδέχεται την ατομικότητα του , να συμμετέχει σε διάφορες καλλιτεχνικές δράσεις , όπως χορευτικές, θεατρικές, φιλαναγνωσίας , περιβαλλοντολογικές κ.α., έχοντας μονάχα ένα σκοπό την καλλιέργεια και την αγάπη για το παιδί.